Buksetrolde

Hos buksetroldene er der op til 9 børn som alle er mellem 3-6år. Vi er fire pædagoger, en fysioterapeut, en ergoterapeut og en kommunikationsvejleder. Børnene er fordelt i mindre grupper, hvor de primært holder til når de spiser og holder samling. De fleste af vores børn har en diagnose indenfor autisme spektret, og derudover andre særlige behov.
Alle vores børn profilerer af en struktureret og genkendelig hverdag, hvor det er af stor betydning at vi er tydelige i vores kommunikation både verbalt og visuelt. For at understøtte det verbale sprog, benytter vi tegn til tale. Det er individuelt for børnene, hvordan strukturen kommer til syne. Nogle af vores børn bruger boardmaker skema med oversigt over hele dagen, mens andre får vist et enkelt billede af den kommende aktivitet.
Hos buksetroldene har vi fokus på fysisk aktivitet. Vi tager i skoven, på ture i lokalområdet, på legepladser, på cykelture m.m. På stuerne har vi forskellige aktiviteter f.eks. bagning, massage, rytmik, kreative aktiviteter m.m. Vi deler børnene op i mindre grupper, for at skabe den optimale ro af hensyn til det enkelte barn og dynamikken i gruppen. Vi har stort udbytte af, at arbejde på tværs af vores respektive professioner, hvilket giver en større sammenhæng for det enkelte barn i dagligdagen.